Buitenwerk

Het bezitten van een huis brengt de nodige onderhouds kosten met zich mee, voor veel mensen een vervelende last maar toch belangrijk om dit correct te laten uitvoeren. Als het slecht word gedaan of men er soms tientallen jaren niks aan doet zullen de kosten alleen maar stijgen wanneer u beslist dat er wel weer wat aan moet gebeuren.

De staat van het oude werk, is bepalend voor de aanpak. De meest voorkomende verf systemen zijn: Bij een nog goede staat van uw houtwerk, kan schoonmaken, opschuren, kleine reparaties en kit werk, de liggende en kale delen of geheel gronden om vervolgens af te lakken voldoende zijn. Dit is dan ook vaak het geval als uw regelmatig, niet langer dan 3 tot 5 jaar onderhoud laat uitvoeren door goede schilders.

In veel situaties gaat het over een langere tijd sinds de laatste schilder beurt. In deze gevallen zal er daarom meer bij komen kijken: afbladerend verf, veel scheuren, mos, vuil en zelfs houtrot zijn dingen waar je dan mee te maken krijgt. Dit alles draagt bij aan hogere arbeids en materiaal kosten. De werkwijze die wij dan hanteren is eerst goed schoonmaken, erg aangetaste en losse oude lagen verwijderen, grondig schuren, plamuren en kitten. Ook zal dit werk meer verflagen nodig hebben, kale delen zullen wij twee keer moeten gronden alvorens het minstens een keer af te lakken. Dit alles doen wij met het best materiaal verkrijgbaar, zelf brengen wij het Sigma Allure systeem aan buiten, dit omdat, mits juist aangebracht, het jaren lang goed blijft dankzij speciale bindmiddelen, pigmenten en andere ingrediƫnten. Dit in tegenstelling tot de goedkopere en doe het zelf merken.

Ook uw gevel is in goede handen bij ons. Of het nu gaat om het reinigen, in de lijnolie zetten, impregneren of opnieuw latexen, wij zorgen dat dit word aangebracht op een juist geprepareerde ondergrond en met hoogwaardige verf zodat het er langdurig goed bij staat.
"Wij bieden op ons buiten lakwerk een garantie termijn van vijf jaar tegen afbladderen en hinderlijk kleurverschil! Dus bespaart u een hoop kosten en ellende op de lange termijn en verspil uw geld niet door op de korte een te goedkope schilder in de arm te nemen. Deze mensen kunnen het alleen zo goedkoop aanbieden door pure onkunde of te beknibbelen op goedkoop materiaal en niet de juiste stappen te nemen voor langdurig mooi en beschermend werk."

Houtrot

Houtrot is een veelvoorkomend probleem bij oudere huizen. Schimmel ontstaat door vocht wat in aanraking komt met het hout, en omdat er een afsluitende laag overheen zit, broeit dat verder totdat er na verloop van tijd schimmels en andere schadelijke organismes buitenzicht het hout aantasten . Als je het ziet is het te laat, dus is regelmatig onderhoud en de juiste aanpak, namelijk het verwijderen en herstellen van aangetaste delen van groot belang. Per situatie zal bekeken worden wat de oorzaak is en wat voor werkzaamheden er nodig zijn. Of het te redden is door aangetast hout te verwijderen en vervangen met nieuw hout of het rotte/vochtige hout uit te frezen, een speciale primer aanbrengen en repareren met elastische epoxy hout vervanging. Maar ook zal het wel is voorkomen dat bijvoorbeeld de goot of dakbedekking lekt en dat dat eerst opgelost dient te worden. Voor al dit hebben wij de spullen en expertise in huis om dit mooi en vooral blijvend op te lossen.
"Kijk uit voor slechte schilders die met oude producten zoals Woodfill of staal plamuur aan de slag gaan buiten, dit zijn ouderwetse goedkope polyester plamuren die bij de minste geringste werking van het hout zullen barsten en dus zwakke plekken veroorzaken."

11
18
7
11
11