Houtrot

Houten kozijnen in Amsterdam hebben een prachtige uitstraling mist juist en mooi geschilderd en dus goed beschermd.
Houtrot kan ontstaan doordat het houtwerk langdurig aan vocht word blootgesteld, enkele oorzaken kunnen zijn:
-kopse kanten die niet goed geschilderd zijn
-kaal hout tegen een minerale ondergrond plaatsen
-ouderwets polyester plamuur die is gaan barsten
-lekkende goten of daken

Het eerste wat de houtrot expert van Gouden Gilde schilders doet is de oorzaak van de houtrot uitzoeken en dat verhelpen, het is vanzelf sprekend nutteloos om te gaan repareren als de oorzaak niet is aangepakt.
Daarna zullen onze schilders een plan van aanpak maken en bedenken welke van de volgende behandel methodes om de houtrot aantasting tegen te gaan het best past bij de situatie.
Verschillende behandelingen kunnen zijn:
-Als het een lokaal plekje betreft zullen onze vakmensen beginnen met het uitfrezen van ongezond door rot aangetast hout.
Wanneer de houtrot is verwijderd zullen wij het te repareren gedeelte minimaal een dag laten luchten, waarna wij een speciale impregneer middel aanbrengen die vocht zal afstoten en een sterke verbinding tussen hout en reparatie middel mogelijk maakt.
Nadat de impregneer ongeveer een half uur heeft kunnen intrekken brengen onze vakmensen een twee componenten elastische Epoxy plamuur aan om het uitgefreesde hout op te vullen.

————-
PLAATJE reparatie

————–
Op deze afbeelding is te zien hoe de houtrot is toegeslagen maar nog wel te repareren is met enkel epoxy plamuur.

-Bij en deelvervanging zal als de houtrot te groot of diep is om te repareren (±7cm) onze schilder het aangetaste gedeelte verwijderen en deze met een exact nagemaakt bij voorkeur hardhout nieuw stuk vervangen.
Nadat het verrotte gedeelte is uitgezaagd word het hout eromheen kaal geschuurd waarna het nieuwe en bestaand hout word geimpregneerd en geplaatst met een speling van minimaal 5mm die word opgevuld met Epoxy vulmiddel om een elastische buffer te creëren tussen bestaand en nieuw hout.

Bij dit voorbeeld is er gebruik gemaakt van een deelvervanging om de door houtrot aangetaste hoek van een kozijn te vervangen.

-Nog een methode om houtrot te saneren is door het gehele gedeelte bijvoorbeeld een onderdorpel te vervangen, dit zal de schilder doen als dat beter is en de houtrot een dusdanig groot gedeelte heeft aangetast dat het repareren of deelverlangen niet goed genoeg gaat zijn.
Hierbij zal het complete onderdeel worden verwijderd, waarna wij deze door onze vaste leverancier in Amsterdam laten namaken in de meeste gevallen van Meranti hout.
Onze houtrot sanering vakman zal dit exact nagemaakt onderdeel dan weer terugplaatsen, weer dezelfde stappend volgend als boven beschreven met impregneermiddel en elastische epoxy houtvervanger.

Hierbij is het aangetaste deel zo ernstig verrot dat helemaal vervangen de enigste optie is.

Nadat onze schilders de houtrot hebben verwijderd en verholpen zullen zij het zo schuren en schilderen dat er van de reparaties niks meer te zien zal zijn.
Houtrot breid zich uit met de tijd dus wacht niet te lang met uw houtrot probleem in Amsterdam en vul ons contact formulier in voor een vrijblijvende offerte en laat ons helpen een eind aan de achteruitgang van uw vastgoed te realiseren.

11
18
7
11
11